O projektu  |  Uključite se u projekat  |  Prijava za učešće na 8. konferenciji kvaliteta u BiH   |  Program 8. konferencije kvaliteta u BiH
O projektu
  Novosti
O projektu
Organizatori
Sponzori projekta
9. konferencija kvaliteta u BiH
Vitez 2014
 

Najava 9. konferencije
Program 9. konferencije
Prijava za učešće
Mjesto održavanja
Poziv za sponzorstvo
Organizacioni odbor
Kontakti
Fotografije
Press kliping
Zaključci 9. konferencije

8. konferencija kvaliteta u BiH
Trebinje 2013
  Najava 8. konferencije
Program 8. konferencije
Prijava za učešće
Mjesto održavanja
Poziv za sponzorstvo
Organizacioni odbor
Kontakti
7. konferencija kvaliteta u BiH
Čapljina 2012
  Najava 7. konferencije
Program 7. konferencije
Mjesto održavanja
Učesnici 7. konferencije
Poziv za sponzorstvo
Organizacioni odbor
Download prezentacija
Zaključci 7. Konferencije
Fotografije
Press clipping
Kontakti
6. konferencija kvaliteta u BiH
Tuzla 2011
  Program 6. konferencije
Mjesto održavanja
Učesnici 6. konferencije
Organizacioni odbor
Download prezentacija
Zaključci 6. Konferencije
Fotografije
5. konferencija kvaliteta u BiH
Bihać 2010
  Program 5. konferencije
Mjesto održavanja
Učesnici 5. konferencije
Organizacioni odbor
Download prezentacija
Zaključci 5. Konferencije
Fotografije
Državna nagrada za kvalitet
  O nagradi

Zlatni sponzor projekta:
BH Telecom d.d.


This Assistance is
from the American People:
FIRMA project

Održana 7. konferencija kvaliteta u BiH 1.12.2012

Evropska nedjelja kvaliteta i svjetski dan kvaliteta i ove godine u BiH su obilježeni organizovanjem konferencije kvaliteta u BiH, koja se pod motom "Kvalitet kao ključni faktor poslovanja" održala u Čapljini, u Hotelu Mogorjelo, od 7. do 9. novembra. Organizatori konferencije bili su Asocijacija za kvalitet u BiH i Privredna štampa d.o.o. Sarajevo, a sve se odvijalo pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Ovo je sedma po redu konferencija, a prethodne su održane u Neumu, Tešnju, na Jahorini, u Sarajevu, Bihaću i Tuzli. Mjesto održavanja naredne, osme konferencije će vjerovatno biti Banja Luka ili Trebinje.
Konferencija je započela okruglim stolom "Validnost BH certifikata za izvoznike - akreditacija bh. laboratorija za prehrambene proizvode", na kojem je prisustvovalo više od 30 učesnika, predstavnika institucija infrastrukture kvaliteta i certifikacijskih kuća iz cijele BiH, kao i gosti iz Hrvatske.
Sedmu konferenciju kvaliteta u BiH pozdravnim govorom otvorio je načelnik Općine dr. Smiljan Vidić. Anita Bešker, dopredsjednica Društva menadžera kvalitete Hrvatske, iskoristila je priliku da sugeriše održavanje regionalne konferencije kvaliteta, kako bi se razmjenivala iskustva susjednih zemalja u ovoj oblasti. Za to, istakla je, ne treba čekati zakonsku regulativu i političare. U Hrvatskoj ovakve skupove već godinama prate predstavnici ministarstava, a na ovoj konferenciji nedostaju predstavnici brojnih resornih ministarstava iz BiH.
Prvi dan Konferenciju je pratilo preko 100 učesnika iz oblasti kvaliteta iz BiH i Hrvatske, a glavna tema je bila vezana za sisteme kvaliteta u prehrambenoj industriji.
Drugi dan Konferencije govorilo se o temama vezanim za upravljanje znanjem i ljudskim resursima, te o poticajima malim i srednjim preduzećima za certificiranje proizvoda i sistema upravljanja kvalitetom. Najveći broj prezentacija bio je vezan za sigurnost informacionih sistema prema seriji standarda ISO 27000.
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Ministarstvo privrede Zeničko-dobojskog kantona prisutnima su prezentirali dosadašnje i planirane buduće poticaje ovih ministarstava za mala i srednja preduzeća.
Zlatni sponzor i ove Konferencije je bio BH Telecom. Projekt su medijski podržali: Federalni Radio, Oslobođenje, Fena i Novi Reporter. Prijatelji Konferencije su: Podravka, Ledo, Lasta, Nestle Dolce Gusto, Podrumi Andrija, Orbico, AD Plus, No+Vello, DM, Nivea, Vina Zadro, Hotel Mogorjelo, Općina Čapljina, Regerenarcija, Vinarija Rebac i Vina Matić. 
Prezentacije s Konferencije su dostupne na ovom linku, detaljniji pregled događanja i zaključci su dostupni na stranici projekta, a galerija fotografija se može pogledati na web stranici Asocijacije.
Čapljina

Finalni program 7. konferencije kvaliteta u BiH 30.10.2012
7. konferencija kvaliteta u BiHDanas je utvrđen Finalni program 7. konferencije kvaliteta u Bosni i Hercegovini, "Kvalitet kao ključni faktor poslovanja", sa temama i imenima predavača.
Finalni program je dostupan na ovoj stranici, a još jednom pozivamo sve zainteresovane da se prijave za učešće na Konferenciji.
Krajnji rok za prijavu učesnika je ponedjeljak, 5.11.2012.
Najava 7. konferencije kvaliteta u BiH 30.5.2012
Asocijacija za kvalitet u BiH, kao nacionalni predstavnik BiH u EOQ, svjetski dan i evropsku nedjelju kvaliteta obilježava organizovanjem Sedme Konferencije kvaliteta u BiH, na kojoj očekujemo učešće oko 200 učesnika, menadžera kvaliteta, direktora i vlasnika kompanija, te gostiju iz Hrvatske, Srbije i Makedonije.
Na prvoj sjednici Organizacionog odbora, održanoj u Čapljini, 27.4.2012, odlučeno je da će se 7. Konferencija za kvalitet održati u Čapljini, u hotelu "Mogorjelo", od 07. do 09.11.2012. pod sloganom "Kvalitet kao ključni faktor poslovanja".
Noć prije početka Konferencije planiran je okrugli sto pod nazivom "Validnost BH certifikata za izvoznike - akreditacija BH laboratorija za prehrambene proizvode" a moderatori će biti mr.sc Milenko Raguž i mr.sc. Mara Bokić.
Prvi dan Konferencije bit će posvećen sistemu kvaliteta u proizvodnji i distribuciji hrane i pića te infrastrukturi kvaliteta za izvoz: certifikaciji proizvoda, akreditaciji laboratorija prema standardu ISO 17025 i certifikaciji sistema za upravljanje okolišem prema standardu ISO 14001.
Teme drugog dana konferencije bit će upravljanje znanjem i ljudskim resursima: Intelektualno vlasništvo, Sigurnost informacionih sistema (ISO/IEC 27001), Legalizacija software-a i open-source rješenja za privredu, Certifikacija banaka i drugih finansijskih institucija.
Temom Poticaji malim i srednjim preduzećima za certificiranje proizvoda i sistema upravljanja kvalitetom zatvoriće se radni dio konferencije.
Kako bi se podigao nivo Konferencije, upućen je poziv svim članovima Asocijacije da do kraja juna predlože prezentacije u okviru dogovorenih tema Konferencije. Predložene prezentacije će pregledati i izabrati recenzioni odbor.
Osim druženja struke i razmjene informacija, odbor će se potruditi da boravak učesnika Konferencije bude i ugodan, pa je pripremio i zabavne sadržaje poput posjete Vinskoj cesti Hercegovine.
Mogorjelo
Najava seminara 21.2.2012
SeminarVanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Asocijacija za kvalitet BiH i Institut za privredni inženjering vas pozivaju na seminar iz oblasti sistema upravljanja ISO/IEC 27001:2005 i ISO 9001:2008. Predavači su priznati stručnjaci iz navedenih oblasti.
Ovo je jedinstvena prilika za zainteresovane da usvoje nova znanja i utvrde postojeća iz oblasti upravljanja sigurnošću informacija, sa posebnim osvrtom na usklađenost sa sistemom upravljanja kvalitetom i primjere iz prakse nastale tokom implementacije sistema i certificiranja po standardima ISO/IEC 27001:2005 i ISO 9001:2008.
Seminar će se ove održati u Sarajevu, 22.3.2012. u prostorijama Vanjskotrgovinske/spoljnotrgovinske komore BiH.
Rok za prijavu učesnika je 16.3.2012.

Više informacija o Seminaru >>

Održana 6. konferencija kvaliteta u BiH 15.11.2011
Od 9. do 11. novembra je u Tuzli uspješno održana trodnevna 6. Konferencija kvaliteta u BiH pod nazivom "Kvalitet – ulaznica u društvo uspješnih". Bila je to odlična prilika za susrete i razmjenu iskustava svih aktera u sistemu kvaliteta, od direktora i vlasnika preduzeća, menadžera kvaliteta, konsultanata, do organizacija i institucija koje na bilo koji način učestvuju u implementaciji sistema upravljanja kvalitetom, u cilju jačanja svijesti, promovisanja i demonstriranja prednosti i važnosti kvaliteta za konkurentnost bh. privrede. Na konferenciji je učestvovalo 76 učesnika iz organizacija i institucija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Pokrovitelji Konferencije su bili Vanjskotrgovinska komora BiH i Asocijacija poslodavaca BiH. Konferencija je uspješno organizovana zahvaljujući podršci sponzora: Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta; BH Telecom d.d.; Kap d.o.o. Sarajevo; Menprom d.o.o. Tuzla i Institut za privredni inženjering d.o.o. Zenica.
Prezentacije s Konferencije su dostupne na ovom linku, detaljniji pregled događanja i zaključci su dostupni na stranici projekta, a galerija fotografija se može pogledati na web stranici Asocijacije.
Tuzla
Prijavite se!

Pokrovitelj Konferencije:
Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine


Tržište prihvata samo uspješne, one koji su se opredijelili za aktivno i kontinuirano upravljanje kvalitetom. Budite i vi dio tima koji pobjeđuje.

Uključite se u ovaj, po mnogo čemu, jedinstveni projekat u BiH da zajedno doprinesemo kreiranju boljeg poslovnog bh. ambijenta.

Webmaster | Ažurirano 02.12.2013